Dooroptie1veendam / Smartphone nieuws / / 0 Commentaren

12 september pakte Apple groots uit. Het Amerikaanse techbedrijf presenteerde niet één, niet twee, maar drie gloednieuwe iPhones: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Tim Cook en Phil Schiller, de CEO deden het overkomen alsof de vlaggenschepen een flinke upgrade zijn ten opzichte van vorig jaar. Wij gaan in dit artikel beoordelen als dit ook daadwerkelijk het geval is:

 

Design

Qua vormgeving is Apple trouw gebleven aan de voorgangers van de iPhone 8. Zowel de iPhone 7 als het nieuwe vlaggenschip hebben dezelfde kenmerken rondingen in de hoeken. Ook de voor- en achterkant zien er hetzelfde uit. De camera’s zitten op dezelfde plaats, de antenneband is aan de onder- en bovenkant verwerkt en ook de Home-knop met Touch ID is wederom van de partij. De hoofdtelefoonaansluiting is bij beide toestellen weggelaten. Om naar je favoriete muziek te luisteren zul je een setje AirPods moeten aanschaffen, of gebruikmaken van de lightning-naar-mini-jack adapter.

Toch heeft Apple één kleine verandering aangebracht aan het ontwerp. Zo heeft de achterkant van de iPhone 8 een glazen plaat. Op het eerste oog lijkt het een cosmetische verandering, maar dat is niet het hele verhaal. Dankzij dit glazen paneel kun je de iPhone 8 draadloos opladen. Daarmee is het nieuwe vlaggenschip het eerste toestel in de collectie van Apple die je zonder adapter kunt opladen. Het enige dat je nodig hebt is de AirPower-mat van Apple of inductieve oplader van een andere fabrikant.

Een ander verschil tussen de iPhone 7 en iPhone 8 is dat de kleurkeuze van de behuizing van het eerste model groter is dan het nieuwe vlaggenschip. De iPhone 7 is verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver, roségoud, zwart en gitzwart. Tevens verscheen hij tijdelijk in een Product RED uitvoering. De iPhone 8 is binnenkort enkel verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en spacegrijs.

Beeldscherm

Als we naar het beeldscherm kijken zien we ook veel overeenkomsten tussen de iPhone 7 en iPhone 8. Beide vlaggenschepen hebben een 4,7 inch groot Retina HD display met een ietwat vreemde schermresolutie van 1334 bij 750 pixels en een pixeldichtheid van 326 ppi. De maximale schermhelderheid bedraagt 625 cd/m2. Dat is indrukwekkend voor een mobiele telefoon, maar valt in het niet als je deze vergelijkt met de concurrentie. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S8 heeft een maximale schermhelderheid van 1020 cd/m2. Dat scheelt een slok op een borrel.

Is het Retina HD display van de iPhone 8 dan honderd procent gelijk aan die van de iPhone 7? Antwoord: nee. Het scherm van de iPhone 8 is uitgerust met True Tone-technologie. Hiermee past het scherm de witbalans automatisch aan op het aanwezige omgevingslicht. Kleuren zien er hierdoor realistischer uit dan voorheen. Deze schermtechniek is niet nieuw en wordt sinds 2016 gebruikt in iPads. De iPhone 8 is de eerste telefoon van Apple die True Toon overneemt.

Camera

Zowel de iPhone 7 als de iPhone 8 hebben achterop een 12-megapixelcamera waar je plaatjes mee kunt schieten. Ze zijn ook allebei uitgerust met optische beeldstabilisatie (OIS). Deze feature trof je vroeger alleen bij de Plus-uitvoeringen. Met de komst van de iPhone 7 hebben ook de instapmodellen deze vorm van beeldstabilisatie. Tevens hebben beide toptoestellen videobeeldstabilisatie, maar deze werkt alleen als je HD of Full HD-video’s opneemt. Dankzij Focus Pixels stellen beide telefoons razendsnel scherp. Je kunt tot 5x digitaal inzoomen, maar houdt er rekening mee dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de foto die je schiet in verband met ruis en bewegingsonscherpte.

Ook de viervoudige led-flitser vinden we bij beide vlaggenschepen. Daardoor is de flitser op beide telefoons 50 procent helderder in vergelijking met de iPhone 6S, die slechts twee led-flitsers heeft. De viervoudige True Tone Flash zoals hij officieel heet past zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan. Zo raken je foto’s dus nooit overbelicht. Bij de iPhone 8 verdeelt deze het licht 40 procent beter. Zo weet je zeker dat je nooit overbelichte plekken krijgt op de plaatjes die je schiet. De lensopening of diafragma bedraagt zowel bij de iPhone 7 als de iPhone 8 f/1.8. Ook als het wat donkerder is schiet je dus prachtige foto’s.

Is de hoofdcamera van de iPhone 8 één-op-één overgenomen in de iPhone 7? Dat niet. Apple zegt dat de camera van haar nieuwste vlaggenschip een grotere en snellere beeldsensor heeft. Ook de kleurenfilter, Focus Pixel-technologie en optische beeldstabilisatie zijn aangepakt en verbeterd. Dankzij de nieuwe HEIF-compressietechnologie zijn de bestandsformaten van je foto’s nog kleiner zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Ook is de beeldsignaalprocessor of Image Signal Processor (ISP) verder geoptimaliseerd. Daardoor worden foto’s sneller vastgelegd dan ooit en verbruikt de camera nog minder energie.

Hard- en software

Dan zijn we aanbeland op het punt waar de onderlinge verschillen tussen de iPhone 7 en iPhone 8 het best zichtbaar zijn: de hard- en software. We beginnen met de hardware. De A10 Fusion chip van de iPhone 7 is verruild voor de A11 Bionic chip. Deze laatste bestaat uit 4,3 miljard transistors en is een hexa-core processor, oftewel een processor met zes kernen. Hij bestaat uit twee clusters: twee prestatiegerichte Monsoon cores en vier energiezuinige Mistral cores voor de lichtere taken. Indien nodig kunnen ze alle zes tegelijkertijd aangesproken worden. Door deze taakverdeling springt het toestel zuiniger om met de beperkte energie van de batterij. De precieze kloksnelheid van de kernen kennen we niet, maar volgens Apple zijn de clusters respectievelijk 25 procent en 70 procent krachtiger dan de A10 Fusion chip van vorig jaar. Dat betekent dus dat de iPhone 8 over heel wat extra rekenkracht beschikt.

Over de hoeveelheid werkgeheugen en de accucapaciteit is Apple altijd geheimzinnig. Dat is ook dit jaar niet anders. Het Amerikaanse technologiebedrijf laat in het midden hoeveel RAM en vermogen de batterij hebben. Ontwikkelaars zeggen dat ze aanwijzingen hebben gevonden dat de iPhone 8 over 2 GB RAM beschikt en met 2150 mAh batterij is uitgerust. Apple volstaat met de mededeling dat de iPhone 8 hetzelfde lage energieverbruik heeft als zijn voorganger. De grafische processor of GPU bestaat uit drie cores en is naar eigen zeggen 30 procent sneller dan de A10 chip. De GPU kan hierdoor nog beter overweg met Augmented Reality (AR) games en applicaties.

Vorig jaar had je de keuze uit twee verschillende uitvoeringen. Het instapmodel beschikte over 32 GB geheugen en de duurdere over 128 GB opslagruimte. Apple heeft de opslagcapaciteit verdubbeld bij de iPhone 8, oftewel 64 GB of 256 GB. Hoeveel geheugen je nodig denkt te hebben is afhankelijk van jouw behoefte en wensen. Wel kunnen we in algemene zin zeggen dat het instapmodel van de iPhone 8 toekomstbestendiger is dan de iPhone 7.

De iPhone 8 is net iets sneller en krachtiger dan het model van vorig jaar. Dit riedeltje horen we ieder jaar opnieuw. Ook nu weer. Toch zien we een duidelijk verschil met afgelopen jaar: de opslagcapaciteit is verdubbeld. En dat zou wel eens een belangrijke doorslag kunnen spelen in je beslissing.

Conclusie

De vraag die nu op ieders lippen brandt is ‘welke moet ik nemen?’. Met welke iPhone heb je de beste deal? We draaien er geen rondjes om: de iPhone 8 is een verbetering ten opzichte van de iPhone 7, zij het een bescheiden verbetering. Ze hebben veel met elkaar gemeen, maar de iPhone 8 beschikt over een aantal zaken waar de iPhone 7 niet tegenop kan boksen. Zo heeft het nieuwe vlaggenschip meer rekenkracht onder de motorkap, twee keer zo veel geheugen in vergelijking met vorig jaar, True Tone-schermtechnologie, draadloos opladen en verbeterde camera. Tegelijkertijd zien we ook veel overeenkomsten: denk aan het waterdichte design, de schermgrootte en -resolutie, de batterijduur, de ontbrekende hoofdtelefoonaansluiting en de FaceTime HD-camera.

Maar is het nou de moeite waard om van de iPhone 7 (Plus) over te stappen naar een iPhone 8 (Plus)? In de basis vinden wij dat van niet, maar als jij toe bent aan draadloos opladen, een betere accuduur wilt hebben of nog mooiere foto’s wilt maken is het zeker de moeite waard!

 

Bronnen: iPhoned, iCreate, gsminfo
Dooroptie1veendam / Provider nieuws / 0 Commentaren

KPN meldt via een persbericht vanaf 1 juni met nieuwe mobiele abonnementen te komen die ruimere databundels maar ook hogere tarieven bevatten.

KPN Zorgeloos Instap
KPN zal per 1 juni nieuwe mobiele abonnementen gaan voeren, die ruimere databundels bevatten. De verhoging die KPN heeft aangekondigd is van toepassing op alle bundels met onbeperkt bellen en sms’en. Voor sommige Zorgeloos-abonnementen betekent dit een verdubbeling in data maar in enkele gevallen ook een hoger maandbedrag.

 • Zorgeloos Instap: van 1GB voor €25 naar 2GB voor €26
 • Zorgeloos Standaard: van 5GB voor €28 naar 10GB voor €31
 • Zorgeloos Premium: van 10GB voor €38 naar 25GB voor €38
 • EU + VS: van 20GB voor €99 naar 50GB voor €99

De verhoging van databundels geldt ook voor klanten die al een Zorgeloos of Alles-in-1 mobiel-abonnement bij KPN hebben lopen. Deze klanten hoeven verder niets te doen, maar ook niets extra te betalen. Ze zullen hierover bericht krijgen.

Ook de klanten met een KPN Compleet-abonnement zullen profiteren van een verhoging van hun databundel. Als voorbeeld, klanten met Zorgeloos Standaard en KPN Compleet een databundel krijgen van 20GB. MB’s in dit abonnement kunnen worden gedeeld met andere KPN-abonnementen op hetzelfde adres. Vanaf 1 juni kunnen deze MB’s in de hele EU gedeeld worden. Dit geldt ook voor de andere voordelen van KPN Compleet zoals Gratis onderling bellen met KPN-nummers.

Roam Like Home
Vorig jaar is door de Europese Commissie besloten dat roamingkosten per 15 juni 2017 worden afgeschaft. Dit betekent dus dat je ook in het buitenland gebruik kunt maken van je Nederlandse of Belgische bundel om te internetten, te bellen en te sms’en. KPN-klanten kunnen vanaf 1 juni al gebruik maken van deze nieuwe regeling. Als de bundel toch op is, kunnen zij extra bundels bijkopen of internetten met een lagere snelheid.

Dooroptie1veendam / Provider nieuwsSmartphone nieuws / / 0 Commentaren

Wie vanaf 1 mei een nieuw mobiel telefoonabonnement afsluit met een mobieltje boven de €250,00 op afbetaling, krijgt een ‘positieve’ BKR-registratie. Dit wordt voortaan namelijk gezien als een lening.

Zo’n 85 procent van de jongeren tussen 18 en 24 jaar heeft een telefoon op afbetaling. Ze leggen niet meteen 700 à 800 euro cash op tafel voor de nieuwste iPhone of Samsung, maar financieren hun mobieltje door maandelijks een hoger bedrag te betalen. Na één of twee jaar is de telefoon afbetaald en van jou.

Zo krijg je geen BKR-registratie
De nieuwe regels gelden alleen voor nieuwe abonnementen op afbetaling en niet voor lopende contracten. Bovendien wordt alleen het krediet op je smartphone geregistreerd, niet het telefoonabonnement zelf. Wie geen BKR-registratie wil heeft een paar opties:

 1. Reken je dure mobiel in één keer af en neem een sim only abonnement.
 2. Kies een mobieltje dat minder dan 250 euro kost. Toestellen onder de 250 euro vallen niet onder de BKR-registratie.
 3. Sluit onderhands een lening af bij familie, want die worden niet geregistreerd bij het BKR. Maar ook die moet je natuurlijk terugbetalen.
 4. Een zakelijke telefoon in je eigen onderneming wordt ook niet bij het BKR geregistreerd.
 5. Lease-mobieltjes vallen niet onder de nieuwe regels.​

Kredietcheck
Telecomproviders moeten dus vanaf vandaag de kredietwaardigheid van hun klanten vaststellen als ze een smartphone duurder dan €250,00 willen aanschaffen op afbetaling. Kun jij het abonnement en de smartphone op afbetaling betalen? In de winkel moet je een zogenoemde inkomens-lastentoets invullen. Wij vragen naar:

 1. Gezinssamenstelling (Alleenwonend, samenwonend, jongeren onder de 18 in huis).
 2. Netto maandinkomen (wat krijg jij op je bank iedere maand van je werkgever).
 3. Woonlasten per maand (Netto! dus incl. huurtoeslag aftrek of andere voordelen).

Wil je hier meer informatie over hebben, of weet jij al wat je wilt met je nieuwe mobiele abonnement? Kom dan snel langs in de winkel. Wij helpen je graag met het vaststellen van alle mogelijkheden, zodat jij de keuze kunt maken die bij jou past.

Dooroptie1veendam / Smartphone nieuws / 0 Commentaren

Het is eindelijk zover! De Samsung Galaxy S8 en zijn grote broer de Samsung Galaxy S8+ zijn officieel op 29 maart 2017 aangekondigd door Samsung. Wil jij hem direct hebben zodra hij beschikbaar is in Nederland?

Bedenk je dan niet, en plaats vandaag nog een pre-order bij Optie1: www.optie1.nl/pre-orderDan heb jij hem als één van de eerste in huis!

Samsung Galaxy S8 vernieuwd design
De nieuwe Samsung Galaxy S8 heeft een strak, gestroomlijnd design. De hoeken zijn mooi rond afgewerkt en het beeldscherm loopt helemaal door tot in de randen. De voorkant vloeit naadloos over in de achterkant en de camera is mooi weggewerkt en steekt niet uit.

Het beeldscherm is versterkt met Gorilla Glass 5. Een upgrade ten opzicht van de Samsung Galaxy 7 die Gorilla Glass 4 heeft. Deze extra laag op je beeldscherm beschermt tegen krassen en stoten.

Koop de nieuwe Samsung Galaxy S8 in de spectaculaire kleuren Midnight Black, Orchid Gray of Arctic Silver.

Samsung Galaxy S8 Infinity Display
De Samsung Galaxy S8 heeft een prachtig nieuw design en komt met een Infinity Display. Hierbij loopt het beeldscherm helemaal door tot in de randen waardoor het lijkt alsof je een oneindig scherm hebt. Om dat idee te versterken heeft Samsung de home knop verwerkt achter het scherm. Deze komt alleen tevoorschijn wanneer je ‘m nodig hebt. Dat betekent dat je het volledige 5,8-inch beeldscherm overhoudt om bijvoorbeeld films op te kijken of games te spelen. Maar omdat je zoveel ruimte hebt kun je ook makkelijk twee applicaties in het scherm openen en dus beter multitasken.

De Samsung Galaxy S8 heeft dus meer beeld, maar is niet groter geworden ten opzichte van zijn voorganger. Het toestel ligt lekker in je hand en is goed te bedienen.

Samsung Galaxy S8 camera
Met de Samsung Galaxy s8 maak je altijd scherpe foto’s. Ook ’s avonds of op plekken waar weinig licht aanwezig is. Aan de voorkant zit een 8-megapixel selfiecamera met Smart Auto Focus. Deze instelling kijkt naar gezichten en zorgt ervoor dat iedereen scherp op de foto staat. Zelfs wanneer je last hebt van een trillende hand of selfiestick.

Goed beveiligd
Privacy is belangrijk en daarom heeft Samsung maar liefst zes verschillende opties ontwikkeld waarmee je de nieuwe Samsung Galaxy S8 kunt beveiligen. Kies er bijvoorbeeld voor om je telefoon te unlocken met je ogen via de Irisscanner. Één van de meest betrouwbare opties aangezien de patronen in je iris bijna niet vervalst kunnen worden.

Daarnaast kun je kiezen voor beveiliging via gezichtsherkenning, vingerafdrukscan, patroon, wachtwoord of pincode.

Samsung Galaxy S8 snel en draadloos opladen
De Samsung Galaxy S8 is sneller maar ook energiezuiniger. En dat betekent dat je langer met je telefoon doet en minder snel hoeft op te laden. Is je telefoon toch leeg? Dan laad je supersnel op met Fast Charging. En je hebt geen kabeltjes nodig want de Samsung Galaxy S8 laat zich draadloos opladen. Zet ‘m in de lader en je kunt binnen no-time weer aan de slag.

Dooroptie1veendam / Smartphone nieuws / 0 Commentaren

Samsung is in ons land begonnen met het uitrollen van Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S6 Edge, zo ontdekte DroidApp zojuist. Eerder deze maand werd de update al verspreid naar de Galaxy S7-serie. Ook voor de Galaxy S6 zal de update spoedig uitgerold worden. We zetten de details op een rij.

Galaxy S6: Android 7.0 Nougat
Voor de bezitters van de Samsung Galaxy S6 Edge is er goed nieuws. Zojuist is de update uitgebracht naar Android 7.0 Nougat voor het toestel uit 2015. Eerder werd al bekend dat de Nougat-update voor de S6 vertraagd was door bepaalde problemen. Nu de uitrol is begonnen lijkt het erop dat deze zijn opgelost. Nougat brengt verbeterde notificaties, Samsung Grace UX als opvolger van TouchWiz en nog veel meer verbeteringen, zoals bij de S7 update.

Update downloaden
De update is nu beschikbaar voor de Vodafone-branded exemplaren van de Samsung Galaxy S6 Edge. Het versienummer van de update is G925FXXU5EQBG en is circa 1,4GB groot. Het is dus aan te raden om de update via WiFi te installeren. We verwachten de Android 7.0 Nougat update ook spoedig voor de unbranded versie en voor de ‘standaard’ Galaxy S6.

Bron: DroidApp

Dooroptie1veendam / Smartphone nieuws / 0 Commentaren

Huawei is begonnen met het verspreiden van Android 7.0 Nougat inclusief EMUI 5.0 voor  de Huawei P9, de Huawei P9 Lite, de Huawei P9 Plus en de Huawei Mate 8.

Begin november konden bèta testers met een Huawei P9 en Huawei Mate 8 al aan de slag met Nougat. Huawei wilde na de testperiode de uiteindelijke versie van de Nougat-update in het eerste kwartaal van 2017 voor alle P9- en Mate 8-toestellen beschikbaar maken. Huawei heeft dit nu ook officieel bevestigd dat Android 7.0 update met EMUI 5.0 voor de Huawei P9, P9 Lite, P9 Plus & Mate 8 in Europa is begonnen, waaronder ook in Nederland. Wanneer de Huawei Nova (Plus) van deze update wordt voorzien, kon Huawei nog niet met zekerheid zeggen, maar wel dat hij aanstaande is.

Huawei EMUI 5.0 en Android 7.0
In Android 7.0 Nougat zijn veel verbeteringen in Android aangebracht waarvan we ook veel terug gaan zien op Huawei-toestellen. De Chinese fabrikant past zijn eigen grafische schil met eigen apps toe op Android. Bij de nieuwste versie hiervan, EMUI 5.0, heeft Huawei een aantal van de grootste kritiekpunten van (voornamelijk Westerse) gebruikers aangepakt. De notificaties, die voorheen in de stijl van iOS werden weergegeven, zijn ook door Huawei aangepakt.

Google heeft in de standaardversie van Android 7.0 de notificaties flink aangepakt en Huawei heeft deze overgenomen. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om vanuit de meeste notificaties, die ook op Huawei-toestellen een stuk overzichtelijker geworden zijn, snel te reageren op chatberichten.

Dooroptie1veendam / Provider nieuwsSmartphone nieuws / 0 Commentaren

2017 is begonnen, en dat betekent dat er nieuwe regels voor telefoonabonnementen van kracht zijn. Mobiele telefoons die je via een abonnement afkoopt, worden voortaan gezien als krediet. In onze infographic zie je stap voor stap wat de aangescherpte regels rondom telefoonkrediet voor jou betekenen.

Als jij een nieuw abonnement afsluit, kan dat dus anders gaan dan je gewend bent. Om dit zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben we onderstaande infographic gemaakt. Hierin kun je stap voor stap zien wat de nieuwe regels voor jou betekenen.

Als je vandaag een reclame voor een telefoonabonnement hebt gezien, is je als het goed is iets opgevallen. Voortaan worden de kosten voor het abonnement (belminuten, sms’jes en je databundel) gesplitst van de maandelijkse kosten die je kwijt bent om je telefoon af te betalen. Vooral dit tweede deel is belangrijk, omdat een telefoon op afbetaling voortaan als krediet gezien wordt. Dit maakt het voor jou inzichtelijker hoe duur een abonnement precies is, maar kan je ook een registratie bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) opleveren.

Net zoals andere kredieten gaat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hier toezicht op houden. Als je een telefoonkrediet hebt van 250 euro of hoger, dan zijn telecomaanbieders vanaf 1 mei bovendien verplicht om een inkomenstoets af te nemen. Zo kan worden bepaald of je het abonnement ook echt kunt betalen. Deze toetsing wordt geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR), wat op zijn beurt weer invloed kan hebben op de maximale hoogte van je hypotheek. Op deze nieuwe telefoonkrediet 2017 regelgeving zijn echter de nodige uitzonderingen te bedenken. Zo vallen sim only- en zakelijke abonnementen niet onder de regels.

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij ons in de winkel, of surfen naar www.iphoned.nl/telefoonkrediet.

Bron voor uitleg: www.iPhoned.nl
Dooroptie1veendam / Smartphone nieuws / 0 Commentaren

Het hoge woord is eruit, Samsung stopt definitief met het produceren van de Galaxy Note 7-toestellen, zo melden Bloomberg en de Wall Street Journal. Eerder werd de verkoop van het toestel al uitgesteld of waren er providers of (web)winkels die lieten weten het toestel niet (meer) te gaan voeren.

Samsung Galaxy Note 7
De Note 7 wordt een toestel om nooit meer te vergeten, alhoewel Samsung dat zo snel mogelijk zou willen. Toen het toestel in enkele landen was uitgebracht, startte het bedrijf een terugroepactie voor 2,5 miljoen modellen. De accu’s waren namelijk potentieel gevaarlijk en konden te heet worden, waarna deze konden ontploffen. Er kwamen tientallen zo niet honderden meldingen binnen van toestellen die ontbranden.

Na een terugroepactie en onderzoek van Samsung bleek dat dit lag aan de accu’s en de teruggestuurde toestellen werden voorzien van een nieuwe batterij die deze problemen niet zou hebben. In China werd de eerste batch van 190.000 toestellen zelfs veilig verklaard, maar ook bij de nagekeken en Chinese modellen doken alsnog problemen op, waardoor er zelfs verschillende mensen in het ziekenhuis belandden.

Nu is het hoge woord eruit, zo meldt financieel persbureau Bloomberg. Samsung stopt namelijk met de productie van de Note 7. In de afgelopen dagen kwam er al naar buiten dat verschillende grote providers en winkelketens de verkoop (tijdelijk) stopten en levertijden weer werden uitgesteld. De Note 7 zou onder andere in Europa verkrijgbaar zijn, waar dat bij de Note 5 niet het geval was geweest en door de grootte van het scherm en het bijleveren van een stylus zou het toestel moeten concurreren met andere merken, waaronder Apple.

 

Bron: Bloomberg / Androidworld
Dooroptie1veendam / Smartphone nieuws / 0 Commentaren

Volgens bronnen zou Samsung de productie van de Note 7’s (tijdelijk) stop hebben gezet. Wat dat precies betekent voor de uitlevering van de devices hier, is dus nog maar de vraag. Het enige wat bekent is, is dat de uitlevering van vandaag niet door zal gaan in Nederland (zojuist bevestigd door Samsung Benelux).

De Note 7 van Samsung wordt geplaagd door problemen en waar het bedrijf eerder al 2,5 miljoen devices terug liet komen om de accu’s te vervangen blijkt dat toch niet genoeg te zijn. In de afgelopen dagen zijn de accu’s van verschillende ‘veilige’ Note 7’s namelijk ook in brand gevlogen en dat heeft als gevolg dat verschillende Amerikaanse telecomproviders besloten hebben om het toestel uit hun assortiment te halen. Het gaat hierbij om providers T-Mobile en AT&T en ook in Nederland zien we zulke berichten verschijnen.

Note 7 uitgesteld
Het uitstel van de Samsung Galaxy Note 7 komt niet als een verrassing. Na een eerste reeks gevallen van ontplofte accu’s werden de toestellen teruggeroepen. Inmiddels is er een nieuwe batch uitgeleverd, maar zijn er nog steeds gevallen bekend van devices die zomaar ontploffen of beginnen te roken. Samsung Nederland heeft daarom officieel bekend gemaakt dat de levering, die op 10 oktober zou starten, uitgesteld wordt.

Dit is inmiddels de tweede keer dat de pre-orders van de Note 7 vertraging op lopen. Ook de productie van de Note 7 zou inmiddels zijn stilgelegd om de nieuwe gevallen te onderzoeken.

En wat nu?
Wat de vervolgstappen zijn voor de Samsung Galaxy Note 7 en de mensen die er één besteld hebben is op dit moment niet duidelijk. Vorige keer gaf de Zuid-Koreaanse fabrikant een extra geheugenkaartje van 128GB aan de pre-order-klanten, maar of het toestel nu nogmaals uitgebracht gaat worden in Nederland en België is vooralsnog niet bekend.

Houdt de pagina in de gaten voor nieuwe nieuwsberichten. Zodra wij meer lezen of horen zullen we het artikel direct aanvullen!

Dooroptie1veendam / Smartphone nieuws / 0 Commentaren

Uit onderzoek van Certimark blijkt dat Apple en BlackBerry ondermaats presteren als het om service en garantie gaat.

Garantie en klantenservice onderzoek
Een nieuwe smartphone kan erg duur zijn, vooral als het om vlaggenschepen van merken als HTC, Apple of Samsung gaat. Apple presenteerde begin deze maand bijvoorbeeld de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, twee strakke vlaggenschepen met indrukwekkende specificaties. Helaas zijn de toch al vrij prijzige toestellen van de smartphonefabrikant in prijs verhoogd. Je verwacht als consument natuurlijk een goede garantie en service na de aanschaf van een duur vlaggenschip. Wanneer je gloednieuwe smartphone kapot valt moet je gewoon bij de fabrikant terecht kunnen, maar hoe zit dat nou eigenlijk in de praktijk?

Wat je kunt verwachten
Certimark heeft alle garantievoorwaarden en acties van grote smartphonefabrikanten onder de loep genomen, en kwam tot de pijnlijke conclusie dat de grootste fabrikanten het qua garantie juist af laten weten. Consumenten verwachten gemiddeld drie jaar aan garantie, zo blijkt uit onderzoek. In de praktijk komt dat echter meestal neer op twee jaar, en bij Apple heb je zelfs na één jaar al een probleem. Dat is zonde, want je verwacht na de aanschaf van een prijzig vlaggenschip dat je er altijd bij de fabrikant mee terecht kunt. Volgens de Nederlandse wetgeving heeft elke consument recht op een goed functionerend product voor de verwachte economische levensduur. Oftewel: je toestel moet het toch wel minstens twee jaar vol kunnen houden.

LG en Huawei scoren het hoogsttop20garantiesmartphonescertimark
Uit het onderzoek van Certimark blijkt dat veel smartphonefabrikanten dat helaas niet kunnen garanderen. 35% van alle onderzochte smartphonemerken scoort matig tot slecht. Sommige merken geven bijvoorbeeld geen garantie op bepaalde componenten van een toestel, zoals de accu, of rekenen veel kosten door aan de consument. Volgens Certimark mag dat wettelijk helemaal niet. Er zijn twee merken die wel een goede garantie en service weten te bieden, conform aan de wet: Huawei en LG. Volgens het onderzoek zijn hun garantievoorwaarden zeer klantvriendelijk. Er blijft ruimte voor verbetering, maar toch krijgen beide smartphonefabrikanten vier van de vijf sterren toegekend.

Apple en BlackBerry staan helemaal onderaan
De twee grootste smartphonefabrikanten van dit moment, Apple en Samsung, scoren uitermate slecht. Apple en BlackBerry zijn samen de hekkensluiters van het lijstje met slechts één ster, vanwege volgens het onderzoek slechte garantievoorwaarden. Samsung scoort net iets hoger met twee sterren, maar dat blijft vooral vanwege de prijzige toestellen van de merken uitermate teleurstellend.

 

 

Bron: AllAboutPhones/Certimark